maanantai 12. heinäkuuta 2021

Hohdokkaita saaristokohteita Ahvenanmaalla ja lapsiperheen helpotus Kustavissa

Ahvenanmaan pohjoispuolella, Kumlingen kunnassa, Bärön saaressa on syystä kuuluisa ravintola Glada Laxen. Laituripaikan voi varata samassa puhelussa kuin ravintolapöydän. Sinne myös kuljetetaan autotien päästä veneellä. Kalaruoat ovat ihania, ja Henrikin lammas myös. 

Maarianhamina on välttämätön kohde veden, sähkön, septityhjennyksen, roskiksen (superhyvä lajittelu!), pyykin ja ruokaostosten takia, mutta on siellä muutakin. Ahvenanmaan taidemuseossa on aina jokin hieno näyttely, tällä kertaa Lars Lerinin akvarelleja. Upeita. Aiheet urbaaneja, humaaneja, luontoa… Åssin paviljonki rannassa ylitti odotukset tällä kertaa. Pub Albinin pizzat ovat herkkua.

Enskär on pieni matala saariryhmä Eckerön länsipuolella, puolimatkassa Ruotsiin. Entinen merivartioasema, ja on sillä sotaisampaakin historiaa. Kaunista! Savukalaa myytävänä. Ei ehkä paras myrskynviettopaikka. Kuva on Enskäristä. 

Vårdön Vargata oli uusi kokemus – sekin on hienoa, että näillä maileilla löytyy vielä uusi kohde! Hienot suihkut, ja mainio ravintola rannassa. 

Äskettäin laivueeseemme liittyi kolmas vene, jossa reissaa lapsiperhe. Vakiokohteemme 
Peterzenin satama Kustavissa osoittautui mainioksi lapsille (ja samalla vanhemmille). Monipuolinen leikkipaikka rannassa kuhisi eri-ikäisiä lapsia, ja saunan kohdalta hypittiin uimaan niin että roiskui. Kävelykohde Keramiikkapajan kahvila on kuuluisa maailman parhaista munkeistaan. Taas maistui. Satamaluettelot tuntevat paikan nimellä Parattula, Saviletto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti