maanantai 30. elokuuta 2010

Hupia tallentavaan videokameraan

Viikonlopun sää oli kaksijakoinen: mantereen päällä tummia pilviä, etelässä merellä valoisa raita. Purjehdus sujui hienosti siinä välissä. Pitkästä aikaa kolmikerrospukeutuminen oli paikallaan, shortseja ei enää otettu mukaankaan. 

Ystävien rapujuhla oli matkan kohokohta. Ei kuistilla, vaan sisällä. Kelpasi katsella merimaisemaa ja sadettakin lasin takaa. Yöksi veneeseen nukkumaan. Lämppäri toimi - eipä tullutkaan testailluksi sitten juhannuksen - mutta unen syvyyttä haittasi natina, keikutus ja pauke. Tuuli ei juurikaan hiljentynyt yöksi, eikä veneen asemointi ollut ihan täydellinen suhteessa tuuleen.

Palatessa ei mentykään omaan laituriin, vaan telakalle. Paatti kaipaa fiksausta. Vene laituriin kiinni, kassit laiturille ja porttia etsimään. Kapteenilla oli oikein koodikin, että päästäisiin lukitulta alueelta omin neuvoin ulos sunnuntai-iltana. 

Ei lukko toiminut. Toisen portin luona ilmeni, että aita on suora, mutta maasto vino. Niinpä aidan alla oli yhdessä kohdassa korkeampi kolo kuin muualla. Kapteeni yritti ensin suurin piirtein ja sitten juuri oikeasta kohdasta. Aikansa selällään ähistyään pääsi vapauteen. 

Kassit tungettiin aidan ali ja pulleammat heitettiin yli. Sitten kapteenska selälleen ja aidan ali. Kyllä nyt riittää telakan kavereilla hupia, kun katsovat viikonlopun aikana turvakameran nauhoittamat tapahtumat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti