tiistai 28. syyskuuta 2010

Keulafendari lainassa

Vene siis asuu telakalla, ja viikonloppuna se piti valmistella maihinnousua varten. Rullapurjeet pois ja pussiin reippaassa sivutuulessa. Muistui nuoruus mieleen: tämäkin kapteenska on ottanut purjepussin raahaukseen, mennyt keulaan, laskenut yhden genoan ja nostanut tilalle toisen. Nyt ei tulisi mieleenkään! Onhan tosin venekin, ja siis myös purjeet, isompi kuin nuo nuoruuden purret.

Samalla oli tilaisuus siirtää kotiin ylimääräistä tavaraa. Täkit pääsevät pyykkiin ja varastoon - siirtopurjehdus mahdollisesti loka-marraskuussa on varmaan jo makuupussisesonkia. Ruokaa pakkasin myös kotiin. Salongin patjat ja kaikki näkyvillä olevat irtaimet esineet siirsin kajuuttoihin, ja ovet kiinni. Jospa remonttipölyn siivous olisi aikanaan kohtuullisempaa.

Poislähtiessä murehdittiin vielä sitä, että poijumme on liian lähellä laituria, eli keula ottaa kiinni laituriin, kun sopivasti tuulee. Ystävällinen naapuri tarjosi lainaksi hyvin istuvan, napakasti kiinnitettävän keulafendarin. Kiitos! Tässä hankinta, joka pääsee ensi kevään ostoslistoille päällimmäiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti