lauantai 2. toukokuuta 2015

Kevään ensimmäinen paalusolmu


Vapunaattona, kun kuitenkin menimme Turkuun juhlimaan ystävien kanssa, käväisimme telakalla viemässä kapteenin huollattamat sammuttimet veneeseen. Katsastusvalmistelut siis etenevät suunnitellusti.

Veneen pohja näytti maalatulta. Telakalla oli hiljaista, vain yksi maalari näytti huolellisesti pensseliä naapuriveneen keulan ehostettaville kohdille. Vaikutuin ovelasta valaistustempusta: pikku taskulamppu teipillä kiinni veneeseen valaisemaan juuri oikeaa kohtaa. Hallissa on toki loisteputket, mutta paljon jää katveeseen.

Kapteeni löysi korkeat tikkaat hallin toisesta päästä ja kiipesi taas veneeseen. Minä en vielä tälläkään kerralla. Kapteeni laski keulaköyttä alas. Kiinnitin köyden Ikean kassin kahvoihin oikeaoppisella paalusolmulla. Sammuttimet pääsivät veneeseen ja oikeille paikoilleen.

Parikin mökkivierailua ja muita hupeja on jo sovittu kesällä veneellä tehtäviksi. Saa nähdä, joutuvatko isännät majoittamaan meitä automatkailijoita, vai olemmeko suunnitelman mukaan helppoja, puolittain omavaraisia vieraita.

Polvi kai on paranemaan päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti