lauantai 15. heinäkuuta 2017

Pyhä ja muukin yksinkertaisuus Kökarissa


Tämän kesän purjehduksemme on piirtänyt rusettia Saaristomeren kartalle ystävien ja sukulaisen mökkien ja muutaman mainion välietapin kautta. Juhannuksen jälkeen ystäväveneemme sai uusien akkujen avulla sähkönsä toimimaan, joten yhdessä on taas seilattu. 

Varsinainen ennalta sovittu kohteemme oli Kökar ja siellä Franciskusdagarna, joiden teemana tänä vuonna oli Enkelhet, yksinkertaisuus. Taustana on Kökariin keskiajalla perustettu fransiskaaniluostari.

Ohjelmaan kuului Pive Toivosen taidenäyttely. Voi miten ihanaa! Akvarelleja saarista ja luodoista, lokeista ja aalloista. Nyt kun ohitamme luotoja, huomaan niiden aika taitavasti muistuttavan Piven maalauksia, eikä siis toisinpäin.

Emme hankkineet taulua, mutta ostimme kirjan Atlantin viemää, vuodelta 2015. Kullakin aukeamalla on yhdellä sivulla hieno akvarelli, kuvausta Atlantin matkan valmistelun vaiheista ja itse matkasta. Kaunis, kiinnostava, syvällinen ja suloinen kirja. https://taidevayla.nettisivut.fi/

Sandvikin satama on huiman kaunis ja ystävällisen taitavasti hoidettu, vuoden 2016 venesataman arvonsa ansainnut. Laaja ja laakea rantakallio on jo reissun väärtti.

Kökarin oleskelu osui sopivasti kovien tuulien aikaan, jolloin veneet viipyivät turvallisissa satamissa joka tapauksessa. Matka jatkui tyynen meren poikki Utöhön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti