sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Haahka ei ole pikaruokaa

Viikonlopun purjehdus meni hienosti. Kaunista, raikasta (siis koleaa) ja perillä rattoisaa iloisessa seurassa. Samalla vietettiin ystävän läksiäisiä hiukan ennakkoon: Ystävämme lähtee piakkoin omalla veneellään ja vaihtuvien gastien kanssa kohti Välimerta. Meidänkin kapteeni pääsee yhdelle legille. Olisi kuulemma hyvä perehtyä vuorovesien olemukseen etukäteen kirjallisuuden avulla. - Tätä kirjoittaessani kapteeni itse asiassa näköjään selaakin hyllystä löytynyttä paksua opusta kohdasta Tides and Tidal Streams.

Vieraileva toinen kapteeni toi tuomisiksi villisikaa ja haahkaa, itse metsästettyjä. Mökkiläinen mestarikokki selvitti valmistusohjeita netistä. Ja hyvä tuli: haahkaa keiteltiin illan mittaan hissukseen 3-4- tuntia ja jätettiin liemeensä yöksi. Aamulla lihat irti luista ja paloiksi. Paistettiin, kantarelleja ja kermaa sekaan. Nami.

Tämä varhaisen sunnuntailounaan jälkeen pitikin lähteä kotia kohti, ettei myöhästyttäisi päivälliseltä. Purjehdus oli leppoisaa, mutta mukavaa. Kapteeni sai nautituksi pienet merinokkaunetkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti