maanantai 2. toukokuuta 2011

Vappu ja varusteet

Kunnianhimoisimmat veneilijät aloittavat kauden vapusta. Kapteenskalla oli ilo ja kunnia nauttia vappulounasta jo veneessä yöpyneiden sankariveneilijöiden kanssa. Oma veneily rajoittui lyhyeen mutta rattoisaan moottorointiin ystävien veneellä, kohteena jo mainittu lounas. Oli raikasta.

Varustelistoja on meillä viime aikoina käsitelty vaelluksen kannalta. Rinkkaan piti saada kaikki tarpeellinen. Rinkkaa kantaessa tuli mieleen (ja kirjoitin muistiin) montakin asiaa, josta voisi hankkia kevyemmän version, tai vähemmän, tai ei ollenkaan. Listat pitää vielä päivittää, jotta ollaan oikeasti viisaampia seuraavalla kerralla.

Veneenkin varustamisessa on toki rajansa, mutta kirjevaakaa ei sentään matkapurjehduksessa tarvitse käyttää varusteiden arvioimiseen. Aion kuitenkin lähiviikkoina lähestyä uutta venettä mittanauhan kera, jotta voin tehdä asiallisia valintoja. Esimerkiksi, minkäkokoiset lautaset mahtuvat ulkopöydälle, salongin pöydälle ja kaappiin?

Verkossa työskentelevälle on jo ollutkin tarjolla verkkotyökalu Planeraonline. Siitä on nyt perinteisempää käyttöliittymää edustava, tulostettava kirjaversio: Veneily - käsikirja suunnitteluun ja organisointiin. Muistilistoista kopiot ja omat listat mukaan! Osoitehan on www.planeraonline.fi. Sieltä saa sekä verkkotyökalun että kirjan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti