lauantai 13. heinäkuuta 2013

Saaristoravintola ja mökkivierailu


Vietimme yhden yön Iniön Bruddalsvikenissä. Paikan houkutus on tavanomaisessa venesataman rantarakennuksessa kahvilan, köysikelojen, öljytölkkien ja jäätelöpakastimen kanssa sijaitseva thai-ravintola. Tabletit ja kangaskantiset ruokalistat vihjaisivat oikeaan ilmansuuntaan. Ruokalista oli lupaava, ja päättämättömille oli sommiteltu muutama menyvaihtoehto viiniehdotuksineen. Päädyimme erääseen niistä. Ruoka oli herkullista ja palvelu ystävällistä. Voimme suositella!

Kutsuimme itsemme ystävien mökille Kustaviin. Varovasti tiedustelimme, ovatko he tulossa mökille, ja voisimmeko tulla käymään. Isäntäväki lupasi saapua paikalle samana päivänä kuin mekin. Emäntä on kuuluisa seitsemän sortin päivällispöydistään, joiden loihtimisesta hänen tiedetään nauttivan. Asetelma oli nyt kuitenkin haastava. Omaehtoinen itsekutsumme kuitenkin jatkui: halusimme tarjota isäntäväelle vaihteeksi päivällisen veneessä. Emännän äänensävy kirkastui: tulkaa ihmeessä! Innoissamme kutsuimme vielä kolmannen venekunnan mukaan kekkereihin.

Päivä oli tuulinen ja rantaan asettuminen haastavaa. Ystävämme touhusivat poijun ja rannan välissä noin tunnin, kunnes vene oli hyvässä asennossa ja kunnolla kiinni. Me päätimme jäädä suosiolla lahdelle keula-ankkuriin. Kolmannella yrittämällä löytyi kohta, johon ankkuri näytti tarttuvan. Se kolmas vene tuli myöhemmin samaan poijuun ensimmäisten kanssa.

Illalla kuusi henkeä kuskattiin rannasta meille erilaisin jollakyydein. Kumijollamme ei osoittautunut hyväksi: aallokko ylitti sen laidan ja kyydittävät kastuivat. Seuraavat tuotiin pikku perämoottorilla.

Kahdeksan hengen seurueemme sulloutui salonkiimme. Spagetti carbonara kelpasi ja hauskaa oli. Paluukyydit sujuivat tyynemmässä kelissä, ja koska vene oli tuulessa ja tuiverruksessa pysynyt paikallaan ankkurin varassa, uskalsimme nukkua makeasti pitkän yön.

Yhteismatkailu ystävien kanssa päättyy nyt, kahta venettä kiillotetaan ja siivotaan laiturissa. Vielä vietetään yhteinen ilta. Me jatkamme omin voimin huomenna matkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti