sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kevättä ilmassa, purjeet huollossa


Kevään tuloon liittyy havahtuminen siihen, että purjeet pitää viedä huoltoon ajoissa ennen kesää. Meillä oli onnea: pitkälti etukäteen asialle suunniteltu viikonloppu koitti aurinkoisena ja hienona. Ensimmäistä kertaa piti muistaa ottaa aurinkolasit mukaan.

Ajelimme Turun Hirvensaloon Helmarinin telakalle. Vene on fiksussa, joskin kylmässä hallissa. Telineiden varassa lepäilevä vene näyttää tolkuttoman suurelta, raskaalta ja vaikeasti lähestyttävältä. Ja korkealta, kun sinne pitää mennä pikku tikkaita pitkin painavia purjeita hakemaan.

Kapteenskan polvi on viikon ajan hiukan kipeillyt, mikä entisestään heikensi intoa kavuta veneeseen taistelemaan purjeiden kanssa. Mutta ei hätää. Olimme tavanneet Hellmanin Lassin jutellaksemme sekä mukavia että veneen huoltoon ja aikatauluihin liittyviä asioita. Lassi kipaisi veneeseen ja laski nätisti purjeet kiinnitysköyden varassa alas. Edes kapteenin ei tarvinnut kiivetä veneeseen.

Kiidätimme purjeet Niinirannalle lentokentän lähiseuduille. Paikan piti olla jo kiinni, ja meillä oli tiedossa numerokoodi varastoon, johon olisimme voineet jättää purjeet. Mutta sielläpä oli kaveri paikalla. Pääsimme keskustelemaan purjeiden huoltoasiat saman tien. Ja taaskaan ei kapteenskaa tarvittu purjeiden siirtelyyn. Tähän mennessä fyysiset ponnistelut koostuivat käsien siirtämisestä selän takaa taskuihin ja taas selän taakse. Näin hyvin siis käynnistyi purjehduskautemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti