perjantai 26. kesäkuuta 2015

Grisslehamnissa kalastajaveneiden vieressä


Kävimme täällä viime kesänäkin, ja intoilin paikan viehättävyyttä ja varsinkin taiteilija Albert Engströmin koti-ateljee-museota, jonka takia kannattaisi jäädä kaupunkiin muutamaksi tunniksi, jos reissaa Eckeröstä tänne halpaviinapikaristeilyllä.  Mekin tulimme Eckeröstä, yövyimme siellä Käringsundin satamassa, jossa on rivi hienoja harmaita venevajoja.

Sinne taas päädyimme Ahvenanmaan pohjoispuolelta. Siellä on maailman hienoimmat kalliot, meri auki Kemiin saakka ja vain harvoin ketään muita liikkeellä. Yövyimme ensin Fiskössä, hiljaisen kylän laiturissa, ja sitten Hundklubbenin lahdella ankkurissa.

Ahvenanmeren ylitys sujui suoraviivaisesti ja hienosti neljässä tunnissa. Molempien venekaverusten kapteenskat potivat orastavaa meritautia avoimen ulapan aallokossa. Pohjoistuuli piti tunnelman raikkaana.

Satamassa risteilyväki parveili verkkoaidan takana t-paidoissa. Varmaan kenelläjään ei ollut lämmintä väliasua pitkän aluskerraston ja päällysasun välissä, kuten meillä.

Pullean muotoiset kalastusveneet eivät ole satamassa pelkästään koristeina. Naapuriveneen kapteeni kävi jo ostamassa illaksi kalaa sataman kaupasta. Heidän vuoronsa kokata päivällinen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti