sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Purjeet ylös


 

Yksi keväisen saaristoluonnon kauneimmista näyistä on kapteeni ja hänen poikansa asentamassa purjeita, kapteenskan häärätessä sisätiloissa ja poissa tieltä. Pääsimme iltapäivän edetessä kauniiseen helatorstain iltaan purjehtimaan hyvän matkan Hirvensalosta Helsingin suuntaan. Päädyimme yöksi Paraisille pikku satamaan. Kaikki hyvin, ja (vai tahdonko sanoa mutta) kaikenlaista säätöä: ykkösreivi ei sitten ollutkaan ihan niin, mutta se oli kapteenin helppo korjata ennen toista päivämatkaa. Lazy jackin vetoketju on rikki, joten laskettua purjetta hillittiin puomiin purjeiden säilytysnauhojen avulla. Kätevää, muttei tyylikästä.

Toisena päivänä Hankoa lähestyessämme huomasimme, että latat olisi sittenkin pitänyt varmistaa koloihinsa tomerammin. Enää yksi jäljellä purjeessa. Kaunis, sivumyötäinen purjehduspäivä. Tuulisessa satamassa kiinnitys kuudella köydellä. Saunaan sulamaan. Villapaita päälle ja ripeästi rantaan syömään.

Vene luovutettiin nuorisolle loppumatkaksi. Kamalan kylmä. Pitkät purjehduskalsarit unohtuivat päälle koko päiväksi kotiin asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti