lauantai 16. heinäkuuta 2016

Merellistä keskustelua


Kapu ja minä olemme seilanneet yhdessä noin 40 kesää, nykyiselläkin veneellä jo kuusi kesää. Matkakumppanimme omassa veneessään, jonka nimen alkukirjain on L, ovat tehneet kesämatkoja kanssamme parikymmentä vuotta. Jutuissa on siis jo tiettyä tuttuutta. Näin se menee.

Ystävien vene L pärjää meitä paremmin tiukassa vastatuulessa. Kapteeni: ”L nousee ylemmäs tuuleen. Nyt tarvittaisiin genoaa.” Kapteenska: ”Mutta itseskuuttaava fokka on pelastus luovissa. En jaksais veivata sitä genoaa joka käännöksessä.”

Matkantekoon ja reitin valintaan liittyy epävarmuuden hetkiä. Kapteeni: ”Mitä kautta ne oikein menee?” Kapteenska: ”Ettekö te sitten sopineet miten mennään?!” Kapteeni: ”Pitäiskö tuosta raosta mahtua?”

Satamaan saavuttaessa havaitaan tungosta ja pohditaan keulan kiinnittämistä laituriin. Kapteeni: ”Ei voi olla totta!” Kapteenska: ”Meidän keulasta on kamala mennä maihin.”

Matkalla ihaillaan maisemia: ”Tästä on tultu monta kertaa.” ”Kato noita kallioita!”

Purjeita säädetään tuulen mukaan. Kapteenska: ”Voisko löysätä purjeita, nythän ollaan sivutuulessa?” Kapteeni: ”Ei kannata, pian pitää taas nostaa kurssia.” Kapteeni: ”Tuuli on heikentynyt, päästetään reivi pois.” Kapteenska: ”Ei kannata, pianhan purjeet pitää laskea kun ollaan melkein perillä”.

Ja illan tullen: ”Onpa kaunis yö!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti