lauantai 26. maaliskuuta 2016

Kevätkauden avaus nollakelillä

Kesää aletaan miettiä jokseenkin joulukoristeiden pakkaamisen jälkeen. Ensimmäinen konkreettinen toimenpide on purjeiden vieminen huoltoon. Ajelimme kiirastorstain harmaassa nollakelissä Turkuun venettä tervehtimään ja purjeita hakemaan. Sieltä löytyivät, ja kapteeni laski purjeet nätisti köyden varassa hallin lattialle. Samalla pientä akkujen tarkastelua ja töpseli hallin seinään. Laskettiin hätäraketit ja otettiin sammuttimet mukaan tarkastusta varten. Ihan todesta ei kesävalmisteluja voi vielä ottaa, mutta onhan ne aloitettava. Merkkailtiin kalenteriin viikonloppuja, joihin tositoimet pitää ajoittaa.

Telakan rannassa oli keltaisenharmaata jäätä, vastarannalle asti. Kuulimme ruotsalaisporukasta, jotka olivat juuri noutaneet ostamansa kilpaveneen ja lähteneet seilaamaan sitä Ruotsiin. Kai siinä matkan varrella on jo vapaatakin vettä. Kuitenkin koleaa kyytiä tiedossa.

Niinirannalle purjeita purkaessamme tapasimme valoja sammuttelevan, pääsiäisen viettoon lähtevän kaverin, joka vielä lähtiessään otti purjeemme vastaan. Mainitsimme nuo ruotsalaiset. "Joo, kävivät täälläkin, ja piti saada samantien valmista." Ei ollut tarvetta erikseen pohtia, olivatko samaa porukkaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti