lauantai 4. kesäkuuta 2016

Perinteinen veneilynaloitushepuli käynnistyy

-->
Koska maailmaa tehdään valmiiksi aina juhannukseksi, on taaskin tekeillä kaikenlaista veneilyn kanssa kilpailevaa toimintaa. Alkukesän juhlat ja ulkomaanvieraat ja muut kekkerit ovat tietysti paikallaan ja mieluisia. Työasiatkin sinänsä asiaa. Samalla puuhaamme muuttoa pienempään asuntoon ja raivaamme tavaraa:  luettuja kirjoja, pidettyjä esityksiä, tehtyjä projekteja, kulahtaneita vaatteita, outoja koruja, jo kauan kaapissa levänneitä astioita.

Vene-elämästähän tiedämme, että turha roina ei ole pelkästään hyödytöntä, se on haitallista. Pitäisi siis tällä kokemuksella jo osata karsia, ja tiedämme jo etukäteen nauttivamme tuloksesta.

Nyt vene on vedessä Hirvensalossa ja odottaa, että ammattilaiset laittavat maston paikalleen ja me harrastelijat riistäydymme muista puuhista ja hoidamme itsemme matkaan. Kävimme hakemassa purjeet huollosta ja siivoamassa salongin ja hyttien pinnat ja kaapit, jotta tavarat – ne harkitut ja tarpeelliset – voi laittaa kohta paikoilleen. Vessanpyttyyn oli asettunut vihreitä mörköjä, jotka lannistettiin alustavasti. Inventoin vakituisen listani mukaan elämiseen ja olemiseen liittyvät varusteet, jotta tiedämme täydennystarpeet. Katsastusvarusteet ovat nätisti esillä katsastusta varten. Kapteeni inventoi vielä vessan pumpun varaosat, muistellen menneiden kesien kohokohtia.

Oli sellainen kaunis kesäpäivä, että ei paremmasta väliksi. Valoisa ilta salli jatkaa hommia ja ajaa myöhään kotiin Helsinkiin. Miten ”maa on niin kaunis” onkin joululaulu?

Kapteenskan hajonnut ja leikattu polvi oli viime kesän alaotsikko. Nyt on polvi paljon käyttökelpoisempi. Kuitenkin kotiin palaillessa se valitti päivän ponnistuksista. Pitää muistaa hankkia jääpussi polven lepuuttelua varten. Sehän lisättiin vakiolistaan viime kesänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti