lauantai 25. kesäkuuta 2016

Vanhat saappaat hyötykäytössä


Viimeinen ponnistus ennen purjehdusmatkaa: töitä, vieraita, asuntokauppoja, muuttovalmistelua ja lopulta sitten matkalle otettavien henkilökohtaisten tavaroiden pakkaus. Tästä ei tulisi mitään ilman perusteellisia listoja eri asioista ja jokaisesta erikseen! Pakkasin matkaan mukaan muuttovalmisteluihin liittyviä tietoja ja listoja, ettei tulisi vierotusoireita.

Junalla Turkuun ja taksilla veneelle Hirvensaloon. Kaikki hyvin, kaikki toimi, asiat alkavat tuntua tutulta vähitellen. Purjehdimme totuttelun ja tunnelman vuoksi hetken Airistolla pelkällä fokalla, mutta matka Turun sataman läpi, ylös Aurajokea vierasvenesatamaan edellytti enimmäkseen koneella ajoa.

Olimme varanneet paikan satamasta. Paikkojen numeroita ruuvattiin paikalleen vasta puoli tuntia saapumisemme jälkeen, ja arvaamalla osuimme meille varatun paikan naapuriin. Oli siinä numerokin, mutta se ei näkynyt ennen kuin olimme parkkeeranneet. Oikea paikka olisi ollut leveämpi, ja nyt piti miettiä, miten vene pärjää kiinnitystolppien puristuksessa. Tavalliset fendarit eivät mahtuneet veneen ja tolpan väliin.

Uhraisimmeko tyynyjä? Pysyisikö köysivyyhti paikallaan? Muistimme, että olemme säilytelleet rikkinäisiä venekäyttöön sopimattomia kumisaappaita, jotka olivat jääneet meille nuoriso-osaston purjehduksen jäljiltä vuosia sitten. Reikä varteen köyttä varten ja siinä! Saapasfendarit asettuivat hyvin kohdalleen ja pysyivät paikallaan koko ajan. (Kuva)

Veneen varustaminen edellytti vielä tuoremuonan hankintaa. Vene oli hyvin lähellä Föriä, ja Valintatalo siintää joen toisella puolella juuri Förin kohdalla. Siellä rohmusimme pari repullista ja kassillista ruokaa ja istahdimme paluumatkalla penkille lepäämään.

Jo aivan oluet ansainneina ja nälkäisinä vaelsimme rantaa pitkin Pub Niskaan, jonka pizzat ovat syystä kuuluisat. Paikallinen ystävämme poikkesi rupattelemaan omista juhannusvalmisteluistaan.

Nukuimme ensimmäisen veneyön ihan rauhassa, kaupungin hiljaisuudessa ja lintujen laulussa. Aamulla meidän rauhamme rikkoutui uutisten tarkistamiseen: brexit tulee. Juhannusaatto tarjosi sopivat kevyet tuulet. Ja tuttu kohde, ystävien kesäkoti odotti meitäkin mukaan aaton rientoihin, ja juhlaseurueen kanssa oli hyvä jatkaa brexitin murehtimista ja kiukuttelua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti