tiistai 5. heinäkuuta 2016

Tandoorikanaa ja ponttoonisaunaa


Juhannus vietettiin perinteisin menoin ja edelleen perinteisesti jatkoimme matkaa, kaksi veneystävystä peräkkäin, toisten ystävien mökille. Vierailun kulinaarinen kohokohta oli tandoorikana, isännän itse askartelemassa tandooriuunissa paistettuna. Viivyimme toisenkin yön ystäväveneen kapteenin anottua työaikaa.

Sieltä etenimme reippaasti Ahvenanmaalle. Matkalla nautimme merilounaaksi salaatin, jonka kunniaksi eräänä mennäkesänä nuoret körttiystävämme lupasivat siionin virren kokoelman uuteen painokseen. Näin (4 hengen annos):

1 tlk ruskeita papuja
1 tlk kikherneitä
1 tlk tonnikalaa
1 pieni sipuli (tai purjoa)
1 dl silputtua aurinkokuivattua tomaattia
1-2 omenaa
3 tl kaprista
2 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä

Kaikki sekaisin kulhoon. Salaatin voi tehdä ajoissa ja laittaa jääkaappiin odottamaan, tai kauhoa kitusiin heti.

Kiinnityimme laituriin Enklingessä. Paikka on pieni, laiturin syvemmällä puolella on vain kolme poijua. Kohtuullisen kävelyn päässä on kauppa ja komea jätteiden lajittelupiste. Rannassa on ponttoonin päällä sauna. Paikallinen äijä kävi myymässä savuahventa. Siis ihan kelpo satama.
 
Aamulla kävimme kaupassa. Tarmo-kauppias Markku kehui 40 sortin olutvalikoimaansa, alkoholittomiakin oli neljää lajia. Naapuriveneen kapteenska omalla ostosreissullaan jahkaili repun tilavuutta ja omaa kantokykyä. Kauppias kehotti ostamaan kaiken tarvittavan painoa ja tilavuutta murehtimatta, hän tarjosi autokyydin venerantaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti