Juhannus vietettiin perinteisin menoin ja edelleen
perinteisesti jatkoimme matkaa, kaksi veneystävystä peräkkäin, toisten ystävien
mökille. Vierailun kulinaarinen kohokohta oli tandoorikana, isännän itse
askartelemassa tandooriuunissa paistettuna. Viivyimme toisenkin yön
ystäväveneen kapteenin anottua työaikaa.
Sieltä etenimme reippaasti Ahvenanmaalle. Matkalla nautimme
merilounaaksi salaatin, jonka kunniaksi eräänä mennäkesänä nuoret
körttiystävämme lupasivat siionin virren kokoelman uuteen painokseen. Näin (4
hengen annos):
1 tlk ruskeita papuja
1 tlk kikherneitä
1 tlk tonnikalaa
1 pieni sipuli (tai purjoa)
1 dl silputtua aurinkokuivattua tomaattia
1-2 omenaa
3 tl kaprista
2 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
Kaikki sekaisin kulhoon. Salaatin voi tehdä ajoissa ja
laittaa jääkaappiin odottamaan, tai kauhoa kitusiin heti.

Aamulla kävimme kaupassa. Tarmo-kauppias Markku kehui 40
sortin olutvalikoimaansa, alkoholittomiakin oli neljää lajia. Naapuriveneen
kapteenska omalla ostosreissullaan jahkaili repun tilavuutta ja omaa
kantokykyä. Kauppias kehotti ostamaan kaiken tarvittavan painoa ja tilavuutta
murehtimatta, hän tarjosi autokyydin venerantaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti