keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Huoltoa ja herkuttelua


Yöt luonnonsatamissa, joissa me jäämme keula-ankkuriin kellumaan, ovat ihania elämyksiä. Nautitaan rauhasta (Ruotsissa aina kymmenien muiden veneiden kanssa) ja ollaan kaukana maailman huolista, koska edes puhelin ei näytä kunnon kenttää. Tekstiviesti saattaa vilahtaa perille kytättyään sopivaa hetkeä.

Aina kun taas tarvitaan oikeasti toimivaa verkkoyhteyttä täälläpäin, turvaudumme Smådalarö Gårdin satamaan. Monet tulevat tänne hotelliin pitämään yritystapahtumia tai perhejuhlia. Hotelli on ylhäällä rinteessä. Ruoka ja palvelu on hyvää. Golfkenttä taitaa olla lähellä; monen veneen eteen on parkkeerattu golfbagi. Myös sauna, uintimahdollisuus ja pyykkitupa kuuluvat veneilijöiden houkutuksiin. Vettä ja sähköä saa helposti.

Kuuntelin aamulla heräillessäni naapuriveneiden keskinäisiä keskusteluja suomeksi ja ruotsiksi. Kaikki keskustelut veivät samaan osoitteeseen: Artipelag, Värmdössä.

Luin paikasta MagasinSKÄRGÅRD-lehdestä, jota oli jaossa Grisslehamnin kalakaupassa. Artipelag on arkkitehtoninen luomus luonnon keskellä, helposti maanteitse tai yhteysaluksella Tukholmasta saavutettavissa. Paikan on perustanut pariskunta Björn ja Lillemor Jakobson, joiden rahat ovat peräisin Baby Björn –tuotteista. Meille asia oli uusi, ja nyt on hiukan yllättävää, että KAIKKI menevät sinne. Katso lisää artipelag.se
 
No kaikki eivät tulleet sinne, ainakaan heti. Hyvässä laiturissa oli vain muutama vene, eikä kai ketään edellisestä satamasta tuttuja. Näyttelyrakennus on todella hieno, valoisa ja luontoon ovelasti sijoitettu. Perille vie rinteessä kiemurteleva lehtikuusilaudoista tehty polku.

Nautimme hyvän päivällisen ja sitten hienon konsertin, joita on kesäisin keskiviikkoisin. Tällä kertaa konsertoi loistava pianisti Roland Pöntinen. Elämystä jatkoimme seuraavalle aamulle, tutustuimme Andy Warholin teoksia ja toimintaa esittelevään näyttelyyn.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti