sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Juhlimassa Daphnen vieressä

Kesä ja purjehdus edistyy nyt juuri niin hitaasti kuin keväisin yleensäkin. Saimme sentään entiseltä kimppakumppaniltamme yhdet pellarit ja veneen toiset avaimet. Pellarit edistävät katsastuskunnon saavuttamista ja avaimet sitten aikanaan sekalaisten seurueiden sopuisaa oleskelua satamissa. 

Edellä sanotussa on vahvasti haikeutta. Kimppakumppanit luopuivat veneilystä ja näin menetämme rattoisan purjehdusseurueen. Veneemme ei myöskään enää voi kehuskella Itämeren parhaalla ruoalla, kuten ennen. 

Ex-kimppakumppaneita (pellareineen) ja muita ystäviä tavattiin viikonloppuna Turussa juhlissa , jotka huipentuivat Forim Marinumin ravintolassa. Ravintolan nimen esikuva Daphne on Göran Schildtin kulttuurilla kyllästetty purjevene. Schildt seilasi sen 1950-luvulla Välimerelle ja seikkaili sittemmin vuosikymmeniä kirjoittaen hienoja purjehdus- ja kulttuurihistoriakirjoja. Vene on kunnostettu ja laitettu nätisti ravintolaan esille. Taisin itsekin osallistua kunnostustalkoisiin pankkisiirron muodossa. Nykytottumusten kautta katsellen vene on aika vaatimattoman näköinen eikä houkuttelisi kuukausien oleskeluun, mutta sitähän katselee kuitenkin lukukokemusten kautta, jolloin se henkiin hienoja muistoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti