perjantai 14. toukokuuta 2010

Purjehdus viikonloppuna!

Vene on nyt tietääksemme vedessä, telakan rannassa. Eilen helatorstaina keräilin veneilyasuja, vuodevaatteita, ynnä muuta valmiiksi. Hereillä ja valoisassa se on helpompaa kuin viime tipassa perjantaiyönä ennen lähtöaamua. Samalla voi nautiskella sillä ajatuksella, että pian ollaan vesillä. 

Nautiskelusta tuli mieleen: Reissun ruokalista on nyt myös mietitty, ja sen mukaiset ostoslistat. Varsinainen muonavarustus hoidetaan veneeseen vasta myöhemmin. Spagetti carbonara on klassikko veneruokana: raaka-aineet säilyvät melko hyvin, se valmistuu nopeasti ja on herkullista!

Yksi tärkeimpiä siirtokeikan varusteita on pölynimuri. Kapteeni virittelee aina aikansa maston kiinnitystä ja muuta sellaista, ennen kuin päästään lähtemään telakan rannasta liikkeelle. Sillä aikaa, maasähkön ulottuvilla, on loistava mahdollisuus imuroida vene, varsinkin patjat. Sekin on hyvä, että tavaraa on siinä vaiheessa vasta vähän veneessä. 

Siirtokeikan tärkeä osa on huoltologistiikka maissa. Hetken jo näytti hankalalta saada autolle kyyti kotiin telakalta, kun mahdolliset kuskit ovat matkoilla, töissä tai muissa huveissa.  Pojan tyttöystävä lupautui tähän tehtävään ja pelasti viikonlopun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti