torstai 9. heinäkuuta 2015

Löpöä vaikeasti Möjassa, turvallisesti ankkurissa Ostholmenissa


Päätimme tarvita lisää dieseliä ja löysimme lähdeteoksesta tiedon, että Möjassa on båtmack. Sinne. Matkalla säksätti helikopteri, joka nosteli laivasta saareen oransseja paketteja. Mitä lie rakennustarvikkeita. Ei kai ollut talkooporukkaa saatavilla kuorman siirtämiseen.

Möjassa polttoainepumpun lähellä on matalaa, ystäviemme vene kynti mutapohjaa ja me emme sinne yrittäneetkään vaan asetuimme karmivalla metallikiskolla kehystetyn ulomman laiturin päähän. Löpöä sitten kannettiin kanistereilla ja kaadettiin tankkiin.  Kauppa rannassa varmaankin perustaa toimintansa ennakkotilauksiin koska satunnaiselle kulkijalle tilanne hyllyillä näytti aika vaatimattomalta.

Äkkiä pois vaikeasta rannasta ja helikopterin metelistä. Yöksi menimme Ostholmeniin, jossa jo kellui lukuisia veneitä, ruotsalaisia, hollantilaisia, ja sitten me. Paikka on valtavan kaunis ja yltiösuojainen. Ankkurissa saa hyvät yöunet ja aamulla hyvät aamu-uinnit. Muu seurue kävi maissa saunassakin, kapteenska ei halunnut jyrkille rantakallioille polvea haastamaan (eikä oikein saunaankaan).

Avoimempi meri on kuitenkin ihan vieressä ja siellä mahtui tuulemaan. Teimme rauhallisen yön jälkeen hienonhienon luovikiitokallistuspurjehduspäivän kahdella reivillä. Eväät olisi ollut hyvä tehdä, mutta tuli kuitenkin espressot keitetyksi voileipien jälkiruoaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti