sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Yksi krog ei löydykään, ja toinen on palanut. Hyvä sauna Ruotsissa!


Ensimmäinen kunnon sadepäivä tällä matkalla (aikaisemmat sateet ovat hienotunteisesti ajoittuneet aamuyöhön).  Etsimme Vindö – Djuröbadenista krogia, jonka piti siellä oleman ruotsalaisen saaristopurjehdusraamatun Arhoma – Landsort mukaan. Paikka ei vastannut puhelimeen päivän mittaan, mutta menimme katsomaan. Suojaiselle lahdelle ajettiin sisään noin veneen levyistä väylää pitkin, kaislikon ja kallion välissä. Ei löytynyt krogia, ei pensionaattia, ja laituripaikat olivat kaikki privaatteja. Eteenpäin: saman kirjan mukaan ankkurilahdelle Säck – Krokholmsvikeniin. Ei ollut omaperäinen idea, mutta mahduimme mukaan ja ankkuri tuntui pitävän. Ja olihan meillä ruokaa veneessä. Nukuimme kuitenkin aika huonosti, tuulet vaihtelivat ja veneet pyörivät lahdella.

Reippaassa sivumyötäisessä (korkein lukema tuulimittarissa 17 m/sek) viiletimme Fejaniin, joka on yksi Ahvenanmeren ylityksen lähtö- tai saapumispaikoista. Taas pääsimme harjoittelemaan mooring-köysien kanssa.  Ystäväkapteenimme auttoi useita vieraitakin veneitä säätämään olemisensa köysiin, ja ansaitsisi kunniasatamakapteenin arvon palveluksistaan.

Ruotsissakin on hyvä sauna! Fejanin rantasauna lämmitetään puilla, ilma on hyvä, löylyt kunnolliset, isosta ikkunasta on hieno näkymä satamaan ja uimalaiturilta on rappuset mereen.

Fejanin krog paloi äskettäin. Tilalle on hankittu keittiöksi ravintolalaiva, ja ”sali” on rannassa ulkoilmassa. Hyvää oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti