keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Tandooritaivaassa Kustavissa


Kolme viikkoa kanssamme purjehtineet matkakumppanimme 

asettuivat saarellensa. Hyvästelymme kesti useita päiviä ja sisälsi saunailtoja, grillipäivällisiä ja silakkaa kaikin tavoin valmistettuna. Lopuksi laituriin saatiin toisetkin ystävät, joiden kanssa matkamme jatkui seuraavaan kyläpaikkaan.

Illan isäntä muurasi viime kesänä kuistin viereen tandooriuunin. Silloin ihastelimme sitä vasta esteettisenä ja käsityötaidollisena luomuksena. Nyt pääsimme asiaan. Illallisen pääruoka oli tandoorikana. Lihapalat marinoidaan jugurtissa, jossa on mukana noin kahvikupillinen intialaisia mausteita. Lihat laitetaan vartaisiin, päähän toppariksi raaka peruna. Vartaat laitetaan uuniin, joka on lämmitetty valmiiksi leppäpuuta polttamalla. Tulos on ihanan mehevä ja maukas.

Emäntä taikoi pöytään myös omatekoista naan-leipää. Osaan tätä arvostaa, koska olen itsekin yrittänyt. Yrittelyni tulokset olisivat sopineet savikiekkoammuntaan harjoitusmateriaaliksi. Eiliset ihanat naanit paistettiin kuitenkin mökin keittiössä eikä tandooriuunin seinissä, kuten Intiassa.

Matka jatkuu seuraavaan kyläpaikkaan, kalaruokaparatiisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti