Kolme viikkoa kanssamme purjehtineet matkakumppanimme
asettuivat saarellensa. Hyvästelymme kesti useita päiviä ja sisälsi saunailtoja, grillipäivällisiä ja silakkaa kaikin tavoin valmistettuna. Lopuksi laituriin saatiin toisetkin ystävät, joiden kanssa matkamme jatkui seuraavaan kyläpaikkaan.
Illan isäntä muurasi viime kesänä kuistin viereen
tandooriuunin. Silloin ihastelimme sitä vasta esteettisenä ja
käsityötaidollisena luomuksena. Nyt pääsimme asiaan. Illallisen pääruoka oli
tandoorikana. Lihapalat marinoidaan jugurtissa, jossa on mukana noin
kahvikupillinen intialaisia mausteita. Lihat laitetaan vartaisiin, päähän
toppariksi raaka peruna. Vartaat laitetaan uuniin, joka on lämmitetty valmiiksi
leppäpuuta polttamalla. Tulos on ihanan mehevä ja maukas.
Emäntä taikoi pöytään myös omatekoista naan-leipää. Osaan
tätä arvostaa, koska olen itsekin yrittänyt. Yrittelyni tulokset olisivat
sopineet savikiekkoammuntaan harjoitusmateriaaliksi. Eiliset ihanat naanit
paistettiin kuitenkin mökin keittiössä eikä tandooriuunin seinissä, kuten
Intiassa.
Matka jatkuu seuraavaan kyläpaikkaan, kalaruokaparatiisiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti