perjantai 17. heinäkuuta 2015

Kalaherkkuja ja vanhaa tavaraa


Kustavissa on noin 800 vakituista asukasta ja 3500 kesäasuntoa. Tunnemme näköjään useita näistä kesäasukkaista, nyt olemme toisessa Kustavin kohteessamme. Elämä on ihanaa näissä kauniissa paikoissa mukavien ihmisten kanssa.

Kalastusta perusteellisesti harrastava isäntä savusti ensimmäiselle ateriallemme siikaa. Siikaa tuli keväällä parhaina päivinä parikymmentä päivässä, joten pakastimessa oli mistä ottaa. Savustuslaatikon juju on, että kalat laitetaan pystyasentoon, selkä alaspäin, maha ylöspäin. Tulee mehevää! Samalla aterialla oli tarjolla paikallisia silakkapurkkeja. Nami.

Harjoitimme kevyttä turismia ja ajelimme Uuteenkaupunkiin, jonka vierasvenesatama on todella hieno, ja tällä kertaa todettiin parkkipaikatkin hyviksi. Kävimme sekä rannassa että hieman kauempana vanhan tavaran kaupoissa. Emme kaikissa  - niitä on loputtomasti. (kuvia)  Tavaraa olisi tarjolla joka tarpeeseen ja vähän muutenkin.
 
Isäntä oli laittanut edellisen illanvieton päätteeksi graavia siikaa tekeytymään. Mikä ihana alkupala paikallisen saaristolaisleivän päällä!  Emännän yrttimaan tuotteet hienostivat myös kanapadan.

Nyt on välimeren henkinen lohikeitto tekeillä. Palasimme juuri kyliltä.  Kustavin Tuulentuvan vintillä perehdyimme hurmaavaan pikku taidenäyttelyyn, jossa oli useita erilaisista takeista tehtyjä, ilmeikkäitä koiria. Taiteilijan nimi on Johanna Havimäki.

Kustavissa on myös tavaraa tarjolla: Keltaisessa puodissa on ihan kaikkea, muun muassa houkuttelevia neulelankoja ja ohjeita. Vanhassa navetassa on vanhaa tavaraa. (kuvia)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti